Du er her:   Aktuelt > For et rot!
Registrer   |  Logg inn

Enter Title

   Minimer

Som styreleder ser jeg meg dessverre nødt til å være litt skarp i dag. Se på dette kaoset som møtte oss i dag tidlig! Hva er det som får folk til å tro at det er greit å rote på denne måten?

 

I går ble det utplassert – som varslet – en container utenfor 17B. Den ble raskt full og vel så det. Men dette forhindret åpenbart ikke folk i å utplassere alt mulig skrot i går kveld.

Så dette var altså synet som møtte oss i dag tidlig.

 

Punkt én: Container til privat avfall er et ekstratilbud til oss beboere. Egentlig har vi ansvar for å kjøre bort skrotet vårt selv. Vi må ikke ta det for gitt av de ansatte i borettslaget fjerner det, selv om resultatet er at de blir nødt til å gjøre de. Men det er ikke deres jobb.

 

Hva med å gi det til loppis istedet?Punkt to: Når det er tydelig fullt i containeren, så er det altså fullt. Da er det ikke greit å sette skrotet fra seg utenfor. Det var også mange som bare hadde satt fra seg avfall utenfor oppgangene, blant annet i 23B. Tror de at avfallet skal spasere av seg selv bort til containeren?

 

Punkt tre: Vi ble selvsagt nødt til å bestilles enda en container for å få bort alt søppelet. Da containerfirmaet kom med den, nektet de å ta med seg den første fordi det ikke er lov til å frakte en overfylt container. Dessuten kom de ikke inntil med bilen, fordi det stod så mye søppel rundt.

 

Punkt fire: Folk burde etter hvert vite at det ikke skal kastes spesialavfall i slike containere – det skal leveres på Haraldrud gjenbruksstasjon. Likevel stod det lamper, TV-apparater, datautstyr og varmeovner utenfor containerne. Bruk hodet!

 

Punkt fem: Mange av tingene som var plassert ut kunne fint vært gitt til et loppemarked. Tenk gjenbruk, vær så snill!

 

 

 

Det verste er at mengden avfall tilsier at det ikke er snakk om noen få individer – det er mange som står bak dette.

Og når noen først har begynt å sette noe fra seg, så tror åpenbart andre at det er greit at også de gjør det.

 

 

 

 

Driftsleder bruker meningsløst mye tid på å rydde opp i dette kaoset. Dette er ikke hans jobb, og det går utover andre arbeidsoppgaver han heller burde ha tatt seg av.


Til neste gang: Hvis det er fullt i containeren og dere er nødt til å bli kvitt skrot akkurat da, så ta i det minste kontakt med driftsleder og spør ham til råds. Han hjelper gjerne når han har tid og anledning til det - men ikke ta det for gitt at noen rydder opp etter dere.

 

Til dere som føler dere truffet: Vær så snill, lær noe av dette!

Og til dere som faktisk overholder reglene: Fortsett sånn – det settes stor pris på at noen tar hensyn til fellesskapet!

 

En skarp og litt skuffet hilsen fra

Kjersti L. Aass

styreleder

);